Domaine Germain : een klassieker uit de Bourgogne

Share

Naar aanleiding van 15 jaar Foire du Vin stellen we u in een reeks artikels een aantal wijnbouwers voor die ons al die jaren trouw zijn blijven volgen.  Zo onder meer Domaine Germain uit Saint-Romain in de Bourgogne.

 “We zijn in het dorp Saint-Romain gevestigd. Dat valt onder de appellatie Côtes de Beaune Villages”, licht Marie-Thérèse Germain toe. “Daarnaast hebben we op het vlak van witte wijnen ook een lokale Aligoté-appellatie: Saint-Romain Meursault. Bij onze rode wijnen hebben we ook nog Hautes Côtes de Beaune, Pommard, Chambolle Musigny.”

In 2017 vierde Domaine Germain zijn zestigste verjaardag. Dat gebeurde tijdens de negende opendeur op het landgoed, inmiddels dus een jaarlijks weerkerend gebeuren. “Domaine Germain is een familiaal wijndomein, overgedragen van vader op zoon. Sinds negen jaar werkt onze zoon Arnaud op het bedrijf, zodat de toekomst verzekerd is. Domaine Germain strekt zich over 16 ha uit. Wij houden vast aan traditionele technieken bij de wijnbereiding om kwaliteitswijnen af te leveren”, voegt Patrick eraan toe.

Toeristen en wijnliefhebbers zijn meer dan welkom in het kleine dorp dat op zo’n 300 meter hoogte gelegen is en bovendien niet zover van veel meer ronkende wijnnamen als daar zijn Beaune, Pommard, Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Ook het wijndomein en zijn kelder kunnen bezocht worden.

Dat de familie Germain het mooie oord verliet om deel te nemen aan wijnbeurzen in België komt door vragen van klanten die de verplaatsing naar de Beaune-streek niet meer zagen zitten. “Voor ons was het een andere manier om onze wijnen te verspreiden en te verkopen. We hopen hier over 15 jaar nog te kunnen zijn, want Belgen zijn goede en trouwe klanten. Roeselare is voor ons ongetwijfeld de beste beurs. Het koopgedrag van de mensen is algemeen wel veranderd. Ze kopen minder voor de kelder, maar wel meer voor zeer specifieke gelegenheden. Het is aan ons om ons daaraan aan te passen”, vindt het echtpaar Germain.

www.domaine-germain.com

 

Gepost op: 30/07/2018

Overzicht nieuws

Patricia "Vanho", wijnbou...

 “Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Langu...

La Gontarde : Vlaamse pas...

Geert Claeys en Mieke Willaert trokken in 2009 naar Frankrijk ...

Elf jaar geleden had het echtpaar Reher – Van Baelen uit...

Sourdet : Champagne om va...

Naar aanleiding van 15 jaar Foire du Vin stellen we u in een r...

Le Van : bio-wijnen aan d...

Naar aanleiding van 15 jaar Foire du Vin stellen we u in een r...

Alle nieuwtjes
Patricia "Vanho", wi...

 “Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Languedoc. Dat was toen niet met de bedoeling om wijn te maken. Mijn man was actief in de medische sector en het ...

Lees meer

5 generaties Champag...

Naar aanleiding van 15 jaar Foire du Vin stellen we u in een reeks artikels een aantal wijnbouwers voor die ons al die jaren trouw zijn blijven volgen.  Champagne Mi...

Lees meer

Nieuws

 “Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Languedoc. Dat was toen niet met de bedoeling om wijn te maken. Mijn man was actief in de medische sector en het ...

Lees meer