Faq

Wat zijn de openingsuren van de beurs ?

Alle edities van Foire du Vin openen de deuren op
vrijdag van 17 tot 21 u
zaterdag van 11 tot 20 u
zondag van 11 tot 18 u

Wat is het adres en GPS-coordinaten van de beurs ?

Dit zijn de volledige adressen van onze 6 beurzen :

Stadion "Den Dreef" (OHL), Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Heverlee
50.868576, 4.695290

‘t Bau-Huis, Slachthuisstraat 68, 9100 Sint-Niklaas
51.174090, 4.146048

Fabriekspand, Veldstraat 59, 8800 Roeselare
50.942847, 3.133765

Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent
51.002397, 4.470138

U vindt een kaartje (google map) via >>> beurzen >>> locatie

 

Wat is de inkomprijs ?

De inkomprijs op alle edities van Foire du Vin is 6 EUR , en hierin is meteen een degustatieglas twv 2 EUR inbegrepen.  De glazen zijn uiteraard ook afzonderlijk te verkrijgen.

Kan ik op de beurs betalen met mijn betaalkaart ?

Heeft u niet voldoende cash bij om uw (al dan niet geplande) aankopen te betalen ? Geen nood ! Indien de exposant zelf geen betalingsterminal heeft, kunt u nog altijd met uw betaalkaart terecht op de terminal van het beurssecretariaat. Alle kaarten worden er aanvaard (Maestro, MasterCard, Visa, ...)
Breng de rekening van de exposant mee.  U betaalt die met uw kaart en ontvangt een betalingsbewijs dat u afgeeft aan de exposant, waarna u uw aankoop op de stand kunt afhalen. Op het einde van de beurs wordt de exposant dan terugbetaald door de organisatie.

Zijn er glazen aanwezig ?

Jawel, een degustatieglas "Foire du Vin" is in de inkomprijs (6 EUR) inbegrepen.  Ofwel heeft u, als bezoeker met gratis inkomkaart, de gelegenheid om er een aan te kopen aan de inkom (2 EUR).  Met dit glas in de hand kunt u aan elke stand proeven.  Er zijn op de beurs ook spoelpunten waar u het glas van tijd tot tijd even kunt spoelen.  Om hygiënische redenen wordt dit glas niet gerecupereerd, u mag het na uw beursbezoek mee naar huis nemen.

Kunnen we de aangekochte wijn meteen meenemen of wordt er achteraf geleverd ?

Op de Foire du Vin kunt u proeven, kopen én meteen meenemen.  Dit is één van de typische kenmerken van de beurs.  Wanneer uw wagen wat verderop geparkeerd staat, kunt u eventueel uw aankopen in bewaring geven en rustig de tijd om uw wagen voor te rijden.  In Roeselare en Sint-Niklaas is er ook een team dat u helpt bij het inladen.  

Welke exposanten komen er naar de beurs ?

Foire du Vin ontvangt in principe enkel wijnbouwers als exposant (dus geen invoerders, handelaars, enz...).  Het devies van de beurs luidt immers "proeven en kopen, direct bij de wijnboer".
Het opzet is dat zo veel mogelijk, zoniet alle, wijnstreken van Frankrijk vertegenwoordigd zijn en dat er geen overaanbod is van een bepaalde regio.  Bovendien is er exclusiviteit per appellatie (bijvoorbeeld : slechts 1 Pouilly Fumé, 1 Chablis, 1 Médoc, 1 Gigondas, enz...). 
Het aanbod wijnen wordt aangevuld met enkele stands met streekspecialiteiten (saucisson en hespen, kazen, foie gras, truffels, chocolade, enz...)

U kunt het nieuwe beursplan downloaden vanaf een 10-tal dagen voor aanvang van de beurs (klik op beurzen >>> tabblad beursplan >>> download PDF).  Tot die tijd is het beursplan van de vorige editie beschikbaar als download.

 

Hoe kan ik een aanvraag indienen om deel te nemen als exposant ?

Kandidaat-deelnemers kunnen ons een berichtje sturen met de naam en het adres van het domein, de appellatie, eventueel web-adres én de beurs/beurzen waarvoor er interesse is.  Ze ontvangen meteen een antwoord met alle nodige informatie én een inschrijvingsformulier. 
In de regel worden alleen wijnbouwers als exposant aanvaard (dus geen invoerders, agenten, wederverkopers) en hun aanwezigheid op de stand is vereist.  Buitenlandse wijnbouwers kunnen zich op hun stand eventueel wel laten bijstaan door een Belgische relatie, bijvoorbeeld omwille van de taal.

Sponsors
La Gontarde : Vlaams...

Geert Claeys en Mieke Willaert trokken in 2009 naar Frankrijk met de bedoeling om er een eigendom te kopen en van het leven te genieten. In Visan, een klein dorp in de Va...

Lees meer

Foire du Vin Gent 20...

Dit zijn de geplande maatregelen ivm Covid 19, opgelegd door de overheid voor alle evenementen indoor1- vertoon van Covidsafe pass én identiteitskaart2- dragen van...

Lees meer

Nieuws

Dit zijn de geplande maatregelen ivm Covid 19, opgelegd door de overheid voor alle evenementen indoor1- vertoon van Covidsafe pass én identiteitskaart2- dragen van...

Lees meer