Faq

Wat zijn de openingsuren van de beurs ?

Alle edities van Foire du Vin openen de deuren op
vrijdag van 17 tot 21 u
zaterdag van 11 tot 20 u
zondag van 11 tot 18 u

Wat is het adres en GPS-coordinaten van de beurs ?

Dit zijn de volledige adressen van onze beurzen :

Stadion "Den Dreef" (OHL), Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Heverlee
50.868576, 4.695290

‘t Bau-Huis, Slachthuisstraat 68, 9100 Sint-Niklaas
51.174090, 4.146048

Fabriekspand, Veldstraat 59, 8800 Roeselare
50.942847, 3.133765

Art Cube / Galveston site , Hurstweg 8, 9000 Gent

 

 

Wat is de inkomprijs ?

De inkomprijs op alle edities van Foire du Vin is 6 EUR , en hierin is meteen een degustatieglas twv 2 EUR inbegrepen.  De glazen zijn uiteraard ook afzonderlijk te verkrijgen.

Zijn er glazen aanwezig ?

Jawel, een degustatieglas "Foire du Vin" is in de inkomprijs (6 EUR) inbegrepen.  Ofwel heeft u, als bezoeker met gratis inkomkaart, de gelegenheid om er een aan te kopen aan de inkom (2 EUR).  Met dit glas in de hand kunt u aan elke stand proeven.  Er zijn op de beurs ook spoelpunten waar u het glas van tijd tot tijd even kunt spoelen.  Om hygiënische redenen wordt dit glas niet gerecupereerd, u mag het na uw beursbezoek mee naar huis nemen.

Kunnen we de aangekochte wijn meteen meenemen of wordt er achteraf geleverd ?

Op de Foire du Vin kunt u proeven, kopen én meteen meenemen.  Dit is één van de typische kenmerken van de beurs.  Wanneer uw wagen wat verderop geparkeerd staat, kunt u eventueel uw aankopen in bewaring geven en rustig de tijd om uw wagen voor te rijden.  In Roeselare en Sint-Niklaas is er ook een team dat u helpt bij het inladen.  

Welke exposanten komen er naar de beurs ?

Foire du Vin ontvangt in principe enkel wijnbouwers als exposant (dus geen invoerders, handelaars, enz...).  Het devies van de beurs luidt immers "proeven en kopen, direct bij de wijnboer".  Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor verder gelegen wijnregio's/landen. Deze kunnen dan wel door gespecialiseerde invoerders aangeboden worden op de beurs.
Het opzet is eveneens dat er geen overaanbod is van een bepaalde regio en bovendien is er exclusiviteit per appellatie (bijvoorbeeld : slechts 1 Pouilly Fumé, 1 Chablis, 1 Médoc, 1 Gigondas, enz...). 
Het aanbod wijnen wordt aangevuld met enkele stands met streekspecialiteiten (saucisson en hespen, kazen, foie gras, truffels, chocolade, enz...)

U kunt telkens het nieuwe beursplan downloaden vanaf een 7-tal dagen voor aanvang van de beurs (klik op beurzen >>> tabblad beursplan >>> download PDF).  Tot die tijd is het beursplan van de vorige editie beschikbaar als download.

 

Hoe kan ik een aanvraag indienen om deel te nemen als exposant ?

Kandidaat-deelnemers kunnen ons een berichtje sturen met de naam en het adres van het domein, de appellatie, eventueel web-adres én de beurs/beurzen waarvoor er interesse is.  Ze ontvangen meteen een antwoord met alle nodige informatie én een inschrijvingsformulier. 
In de regel worden alleen wijnbouwers als exposant aanvaard (dus geen invoerders, agenten, wederverkopers) en hun aanwezigheid op de stand is vereist. Uitzonderingen zijn mogelijk voor invoerders, gespecialiseerd in een verder afgelegen land (bijv. Spanje, Oost-Europa, Zuid-Afrika, Argentinië, ...).  Buitenlandse wijnbouwers kunnen zich op hun stand wel laten bijstaan door een Belgische relatie, bijvoorbeeld omwille van de taal.

Sponsors
Spirits : uitbreidin...

Dit is heel leuk nieuws voor de liefhebbers van spirits.  Op de volgende editie van Foire du Vin in Sint-Niklaas komt er een “beurs in de beurs” rond spi...

Lees meer

FDV GENT verhuist na...

Vanaf 2022 zal de Foire du Vin in GENT verhuizen naar een nieuwe locatie ART CUBE, Hurstweg 8.  Art Cube is gesitueerd binnen de gekende site Galveston en ligt evene...

Lees meer

Nieuws

Leuk nieuws voor Roeselare en de liefhebbers van spirits.  Na de Foire du Vin van Sint-Niklaas zal nu ook de editie in Roeselare een “beurs in de beurs” ...

Lees meer